Deze website maakt gebruik van cookies

Woonkamerplanten

Je kan je woonkamer inrichten met planten, het is daarnaast ook nog eens een prettige bezigheid. Planten zorgen namelijk ook voor zuurstof en een leuke sfeer. Elke kamer in het huis kunnen andere soorten planten nodig hebben want elke plant is dan ook niet hetzelfde als de ander. Sommige planten staan beter in een omgeving die vochtig is en andere planten houden juist van licht en warmte. Je moet er dus goed opletten welke plant je kiest voor in de woonkamer. Je wilt naast een mooie plant ook dat deze goed kan doorgroeien en in volle bloei kunt komen te staan. Bekijk daarom eerst eens de ruimte, dit kan namelijk erg handig zijn.

Grote kamerplanten

Er wordt steeds vaker gekozen voor grote planten. Ze kiezen hiervoor omdat ze een grote ruimte hebben en er bijvoorbeeld een hoek moet worden gevuld. De grote kamerplanten die gekozen worden komen voornamelijk uit de tropen. Het is dan ook mooi om deze kamerplanten in een grote mooie pot te doen, dit geeft namelijk een extra finesse. Grote kamerplanten die tegenwoordig erg populair zijn om in huis te nemen en in de woonkamer te zetten zijn de Musca, ook wel de bananenboom genoemd, de Yusca, ook wel de dadelpalm genoemd of er wordt voor de boomvaren gekozen, deze staan namelijk erg mooi in een grote bloempot.

Hangende kamerplanten

Je kan kamerplanten ook leuk combineren met hangende kamerplanten. Dit kan perfect boven in een hoekje zijn van de woonkamer. Planten houden er namelijk van om lekker dicht bij elkaar te staan en dit zorgt dan weer voor een leuk groen hoekje. De kamerplanten die het meest geschikt zijn voor om te hangen zijn onder anderen de Hoya Carnosa Tricolor. Dit is een mooie driekleurige plant. De zweem van de bladeren hebben de kleuren groen, wit en roze. De Epiphyllum Anguliger is ook een mooi voorbeeld en deze wordt ook wel de zigzag cactus genoemd. Hij prikt gelukkig niet, maar staat wel erg mooi. De scindapsus Pictus heeft mooie stengels die kronkelig lopen en met zijn elegante blaadjes worden de prachtige trossen die hangen mooi samen gevormd en hebben op het blad lichte spikkels.

Scheidingswand kamerplanten

Planten kunnen ook ideaal zijn voor gebruik voor als een scheidingswand. Hierbij kan je meerdere grote potten aanschaffen waarna je ze naast elkaar gaat zetten en daarin doe je de planten. Dit kan variëren van kleine plantjes bij elkaar tot grote planten. Het geeft de woonkamer dan een echte natuurlijke sfeer en er komt dan ook meer zuurstof. Je kan natuurlijk ook zelf een wandje gaan creëren en dit kan dan ook op verschillende manieren. Dit kun je doen precies naar jouw smaak.

Kamerplanten in kleine hoekje in potjes

Het wordt steeds populairder dat er kamerplanten worden aangeschaft die lekker klein zijn en die in lekkere kleine potjes kunnen passen. Dit zorgt er in feite voor dat je een soort van stilleven krijgt. Dit werkt dan ook het beste wanneer je klein aardewerk in de potjes gaat gebruiken waarna je er het beste vetplantjes in kan doen. Je doet dan een aantal kleine vetplantjes in de pot en dit zorgt voor een leuk groepje dat bij elkaar staat.